vrijdag 31 januari 2014

Kerry vindt dat Janoekovitsj meer moet doen

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry vindt dat president Viktor Janoekovitsj meer moet doen om de crisis in zijn land op te lossen. Kerry zei dit tijdens een ontmoeting met zijn Duitse collega Frank-Walter Steinmeier in Berlijn. ''President Janoekovitsj is nog onvoldoende tegemoet gekomen aan de eisen van de oppositie'', aldus Kerry.

De omstreden wetgeving van 16 januari is weliswaar door het parlement teruggedraaid, maar tegelijkertijd is dit besluit nog niet door de president bekrachtigd. De amnestiewet die onder grote druk van Janoekovitsj woensdagavond tot stand kwam, is voor de oppositie nog altijd onvoldoende omdat de betogers de door hen bezette gebouwen en de straatbarricades dienen te verlaten. De president is momenteel ziek, hij zou griep hebben en is in een ziekenhuis opgenomen.

Minister Kerry liet na zijn gesprek met Steinmeijer weten dat hij vindt dat de oplossing door de Oekrainers zelf gezocht moet worden en dat ''buitenlandse machten'' geen partij mogen worden.

Bron: Reuters

Geen opmerkingen: