dinsdag 21 januari 2014

Regeringsdelegatie daagt oppositieleider Klitsjko uit

Secretaris Andrei Klioejev van de Nationale Veiligheidsraad heeft oppositieleider Vitali Klitsjko opgeroepen om weer naar de onderhandelingstafel terug te keren. Klitsjko gaf eerder vandaag te kennen dat het zinloos was, omdat de werkgroep van regering en oppositie ''niet bedoeld is om te onderhandelen, maar om tijd te rekken''.

Klioejev, Klitsjko, presidentieel adviseur Portnov en Justitieminister Loesasj hadden een gesprek van een half uur in het kantoor van de president. Volgens Klioejev opende de partijleider van Oedar ''met het dreigement dat zijn tijd snel komt. Wij, op onze beurt, hebben hem gevraagd om dat aan zijn politieke vrienden te vertellen en niet aan ons, want wij zijn niet bang voor hem.''

Voormalig minister Joeri Loetsenko zat maandag met de regeringsvertegenwoordigers om de tafel om namens de demonstranten van Maidan een eisenpakket te overhandigen - het aftreden van het kabinet, vervroegde verkiezingen en een einde aan alle geweld. "De reactie was teleurstellend'', aldus Loetsenko. Hij schat de kans op een spoedige verandering in de opstelling van de regering op 5 procent.

Bronnen: Ukrinform, Western Information Center

Geen opmerkingen: