vrijdag 7 maart 2014

Rechter Sector sluit actie op de Krim niet uit

Rechter Sector sluit niet uit dat haar aanhangers zich gaan mengen in de gang van zaken op de Krim als Rusland door blijft gaan met haar pogingen om de Krimrepubliek los te weken van Oekraïne. ''Als het Kremlin ons verder te moeten vernederen, dan vechten we door tot aan het einde om ons land te verdedigen. Wij mobiliseren onze mensen nu'', aldus Andrei Tarasjenko, de aanvoerder van Rechter Sector in de hoofdstad Kiev.

De landelijk leider van de Rechter Sector Dmitro Jarosh wil zich volgens Tarasjenko kandidaat stellen voor de presidentsverkiezingen op zondag 25 mei. "We bereiden een congres voor waarop we onze groep omvormen tot een echte partij. Vervolgens zijn we van plan mee te doen aan verkiezingen in het hele land, ook in Kiev.

Rechter Sector wil een radicale omslag in Oekraïne bewerkstelligen, maar wel langs democratische weg. ''We hebben zij aan zij op de barricades gestaan in de afgelopen maanden met de mensen die nu in de regering zitten. Die gaan we natuurlijk niet met revolutionaire methodes bestrijden.'' Wel vindt Rechter Sector dat de macht in het land 'gereset' moet worden. Tarasjenko: "Dat is nu niet gebeurd. Er zitten alleen andere mensen.''

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: