vrijdag 25 april 2014

Eén op drie vreest voor een Derde Wereldoorlog

Bijna één op drie Nederlanders bang voor Derde Wereldoorlog. 29 procent van de Nederlanders is door de dreigende situatie in Oekraïne bang dat er een Derde Wereldoorlog uitbreekt. Dat blijkt uit onderzoek dat DVJ Insights uitvoerde in opdracht van Editie NL. Vooral vrouwen (33 procent) en mensen in de leeftijd van 18 tot 34 jaar (32 procent) vrezen een massa-oorlog. Het onderzoek van DVJ Insights werd uitgevoerd onder 500 mensen.

46 procent is nog niet bang voor WOIII en 25 procent heeft geen mening. Toch vindt een meerderheid wel dat de situatie in Oekraïne ernstig genoeg is om een grootschalig conflict met Rusland aan te gaan.

Dat conflict met Rusland wordt niet uitgevochten door er zoveel mogelijk Nederlandse soldaten naar toe te sturen, lijkt het. De meeste Nederlanders, ruim 44 procent, vinden namelijk niet dat de overheid meer geld moet stoppen in Defensie. Slechts een schamele 3 procent heeft overigens al maatregelen getroffen voor als er een Derde Wereldoorlog uitbreekt. Zij hebben al flinke voorraden ingeslagen.

Bron: RTL Nieuws

Geen opmerkingen: