vrijdag 25 april 2014

Legerhelikopter beschoten en ontploft

Een legerhelikopter is vanmorgen beschoten bij het opstijgen en vervolgens in brand geraakt en geëxplodeerd op het vliegveld bij Kramatorsk, op zo'n 15 kilometer van het separatistiche broeinest Slovjansk. De piloot kon de Mi-8 bijtijds verlaten en was slechts lichtgewond. Een scherpschutter zou de brandstoftank van de helikopter hebben geraakt, aldus het Russische persbureau RIA Novosti.

Op foto's op de sociale media is een zwarte rookpluim te zien op het vliegveld. Een pro-Russische militie poogde een week geleden het vliegveld met slechts een enkele start- en landingsbaan te veroveren, maar werden vervolgens verjaagd door het Oekraïense leger.

Volgens stafchef Serhei Pasjinki van interim-president Toertsjinov probeert het leger momenteel het 120.000 inwoners tellende Slovjansk van de buitenwereld af te sluiten om te voorkomen dat van buitenaf meer hulp komt voor de pro-Russische bezetters van een aantal overheidsgebouwen in deze stad. Eerder was al bekend geworden dat niet wordt geprobeerd om de bezette gebouwen in Slovjansk te ontruimen omdat daarbij te veel burgerslachtoffers zouden vallen.

Bronnen: RIA Novosti, Kyiv Post

Geen opmerkingen: