zondag 27 april 2014

Rechtse Sector pleit voor bewapenen burgers

Dimitro Jarosh, de leider van de ultra-nationalistische Rechtse Sector, heeft interim-president Oleksander Toertsjinov opgeroepen om op grote schaal wapens uit te delen aan de bevolking met het oog op een militaire invasie vanuit Rusland. "Het is kort dag, gezien de oorlogszuchtige verklaringen vanuit het Kremlin'', meent Jarosh.

Er zouden pro-Oekraïense milities in het oosten van het land zijn die zitten te springen om wapens. "Alleen al in de provincie Dnipropetrovsk zijn dat er meer dan 10.000'', schrijft Jarosh in een open brief die hij op zijn Facebookpagina heeft gezet.

In Genève werd onlangs een akkoord met Rusland gesloten waarin is afgesproken dat alle milities worden ontwapend. Rusland heeft zich daar niet aan gehouden, zodat Rechtse Sector meent dat de Oekraïense regering de handen vrij heeft om de bevolking te gaan bewapenen.

Het is al de tweede keer dat Jarosh deze oproep doet. De leider van Rechtse Sector is presidentskandidaat bij de verkiezingen op 25 mei, maar zit met nog geen 1 procent van de stemmen volgens recente peilingen in een volstrekt kansloze positie.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: