dinsdag 22 april 2014

Verkenningsvliegtuig beschoten vanuit Slovjansk

Een verkenningsvliegtuig van de Oekraïense luchtmacht is vanmiddag beschoten toen het boven de stad Slovjansk vloog. Het toestel werd meerdere keren geraakt, maar de bemanning raakte niet gewond en kon het veilig op de thuisbasis aan de grond zetten, aldus het ministerie van Defensie. Na een grondig onderzoek kan de An-30 inmiddels weer worden ingezet.

Het enkele dagen geleden ontvoerde raadslid Volodimir Ribak uit Horlivka is waarschijnlijk vermoord. Een lichaam waarvan wordt vermoed dat het Ribak betreft is aangetroffen bij de rivier Siverski Donets in Sloviansk. De identificatie is een probleem, want het lijk is zwaar verminkt. Ribak liep zaterdag op straat in Horlivka toen een auto stopte en de inzittenden daarvan hem dwongen mee te gaan. Hij had eerder geprobeerd een vlag van de Volksrepubliek Donetsk van het stadhuis te verwijderen.

De Amerikaanse journalist Simon Ostrovski van Vice News is door de pro-Russische militie in Slovjansk gevangen genomen. De zelfbenoemde 'volksburgemeester' Vachislav Ponomariov beweert tegenover nieuwssite Gazeta.ru evenwel dat de journalist gewoon zijn werk doet vanuit het door de militie bezette gebouw van de staatsveiligheidsdienst SBU.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: