zondag 25 mei 2014

In Donetsk zien ze niets in Porosjenko's dialoog

Legeraanvoerder Miroslav Roedenko van de Volksrepubliek Donetsk vindt het niet zinvol om met beoogd president Petro Porosjenko te gaan praten. ''Dat kan alleen als hij de militaire operatie stopzet, het leger terugtrekt uit Donetsk en Loehansk en onze regering als rechtmatig beschouwt. Ik betwijfel echter of hij daar aan wil voldoen'', aldus Roedenko die in de leiding van de Volksrepubliek de tweede plek inneemt.

Porosjenko gaf vanavond toen hij de overwinning bij de presidentsverkiezingen opeiste te kennen dat zijn eerste daad een reis naar het oosten van het land zal zijn, om daar te praten met de aanvoerders van de pro-Russische separatisten. Roedenko verwacht er niets van.

Daarvoor zijn Porosjenko's belangen te veel verweven met die van de huidige regering, meent hij. "Tenslotte behoort hij tot de mensen die deze regering steunen en financieren. Hij stond achter Maidan en de oorlog die nu tegen de bevolking van de Donbas wordt gevoerd. Een dialoog met ons lijkt dan niet erg voor de hand te liggen.''

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: