woensdag 21 mei 2014

Premier Jatsenjoek is hoopvol gestemd

Premier Arseni Jatsenjoek ziet vooruitgang bij de pogingen om de situatie in het oosten van het land de baas te worden. "Het is duidelijk dat de Volksrepubliek Donetsk geen lang leven beschoren is'', zei hij vanmiddag tijdens de ronde-tafelconferentie in de stad Mikolajiv.

Jatsenjoek toonde zich blij met de eerder vandaag door het parlement aangenomen Verklaring van Vrede en Eensgezindheid. "Het is beter om te laten zien dat we in staat zijn om eensgezind te oordelen over tenminste een aantal nationale kwesties dan dat we slaags zijn met gewapend tuig in Donetsk en Loehansk.

De premier zei ook dat hij het de Russische regering nog altijd kwalijk neemt dat die zich zo nadrukkelijk heeft bemoeid met het oosten van Oekraïne en de annexatie van de Krim heeft doorgezet. Hij wil wel met vertegenwoordigers van Rusland praten, maar vooralsnog alleen als bij die gesprekken ook vertegenwoordigers van de Europese Unie en de Verenigde Staten aanwezig zijn. Het vertrouwen is er nog niet om rechtstreeks te gaan praten.

Bronnen: Kyiv Post, Deutsche Welle

Geen opmerkingen: