dinsdag 20 mei 2014

Timtsjoek: 'Separatisten Slovjansk in verwarring'

De aankondiging van Rusland dat de militairen langs de grens met Oekraïne worden weggehaald, heeft volgens onderzoeksjournalist en militair deskundige Dimitro Timtsjoek voor verwarring gezorgd bij de pro-Russische separatisten de stad Slovjansk al wekenlang in hun greep hebben. Zij zouden tevergeefs hebben geprobeerd om de lichamen van honderden gedode medestrijders in vrachtwagens de grens over te krijgen. De vrachtwagens zouden vanuit Rusland naar Oekraïne komen, maar het lukte niet ze over de grens te krijgen.

De separatisten in Slovjansk zeggen dat het om de lichamen gaat van politiemensen en Oekraïense militairen. Volgens LigaBiznesInform zou het gaan om Russische militanten waarvan ze in Slovjansk liever niet hebben dat duidelijk wordt dat het om buitenlanders gaat.

Het leger voert nog altijd acties uit tegen de separatisten. Sinds eind vorige week zouden meer dan honderd separatisten daarbij zijn gedood. Eerder werd al bekend dat het mortuarium in Slovjansk overvol is en dat doden in de bossen rond de stad worden begraven.

Bron: Western Information Center

Geen opmerkingen: