zaterdag 28 juni 2014

Oekraïne wil geen humanitaire hulp uit Rusland

Het Oekraïense ministerie van Buitenlandse Zaken wil geen humanitaire hulp vanuit Rusland toestaan, omdat niet duidelijk is wie deze hulp gaat ontvangen. Het ministerie reageert op een mededeling van Russische zijde waarin werd aangekondigd dat er hulpgoederen naar de provincies Donetsk en Loehansk worden gestuurd alsmede naar andere gebieden waar mensen verblijven die voor het oorlogsgeweld zijn gevlucht.

Oekraïne doet een beroep op een internationaal verdrag. Dat komt er op neer dat Oekraïners die binnen eigen land een goed heenkomen zoeken geen officiële vluchtelingenstatus hebben volgens de regels van de UNCHR, de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties. Het ministerie heeft vandaag aan het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken laten weten dat dit zich beter kan richten op het beëindigen van de gevechten in het oosten van Oekraïne.

Rusland kondigde gisteren aan dat er vandaag een vrachtwagenkonvooi op weg zou gaan naar Loehansk en Donetsk met 60 ton aan voedsel en andere hulpgoederen.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: