dinsdag 24 juni 2014

Separatisten schenden bestand: soldaat gedood

De pro-Russische rebellen in het oosten van Oekraïne hebben het bestand geschonden waarmee zij gisteravond akkoord gingen. Volgens president Petro Porosjenko is afgelopen nacht een soldaat gesneuveld bij een aanval van rebellen op wegversperringen van het leger en raakten er zeven gewond. In totaal werden acht aanvallen uitgevoerd. Porosjenko liet dit weten tijdens een ontmoeting met Frank-Walter Steinmeier, de Duitse minister van Buitenlandse Zaken.

De rebellen zouden onder meer een legerpost nabij de stad Slovjansk met granaatwerpers en mortieren hebben aangevallen. Volgens een woordvoerder is het leger zelf niet in actie gekomen, zoals afgelopen vrijdag ook was beloofd door president Porosjenko.

Die kondigde toen een staakt-het-vuren aan gedurende een week, bedoeld om de separatisten de kans te geven hun wapens neer te leggen. Aanvoerders van de Volksrepublieken Donetsk en Loehansk sloten zich daar gisteravond bij aan na onderhandelingen onder leiding van oud-president Leonid Koetsjma.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: