zondag 29 juni 2014

Vijf militairen gedood bij aanvallen rebellen

Ondanks het bestand waarin zowel de regering als de pro-Russische separatisten zich zeggen te houden zijn er vandaag toch aanvallen uitgevoerd waarbij in totaal vijf Oekraïense militairen zijn gedood. Er vielen in totaal zeven gewonden. De aanvallen hadden zowel in de provincies fDonetsk als Loehansk plaats.

Een controlepost nabij de stad Slovjansk werd beschoten met mortiergranaten. Hierbij kwamen drie soldaten om en raakten vier gewond. Een tankwagen met water bij een controlpost tussen de dorpen Nizjnia Oljivka en Kamisjne werd ook beschoten. Daarbij kwamen twee soldaten om en raakten er vijf gewond. Een legerkonvooi belandde op een landmijn. Daarbij raakten vijf militairen gewond. Een van hen liep een gebroken been op.

Volgens een woordvoerder van de Volksrepubliek Donetsk zou het Oekraïense leger de stad Slovjansk hebben beschoten, aldus het Russische persbureau Itar-Tass. Daarbij werd een flatgebouw van negen verdiepingen geraakt. Een vrouw zou zijn gedood, terwijl er tussen de drie en vijf vermisten werden gemeld.

Itar-Tass meldt ook dat rebellen een raketverdedigingseenheid hebben overmeesterd. Het zou gaan om een mobiel lanceerplatform van het type Buk voor SAM-raketten voor middellange afstand.

Bronnen: InfoResist, Itar-Tass

Geen opmerkingen: