zondag 27 juli 2014

Forensische experts reizen naar rampplek MH17

Nederlandse forensische experts zijn op weg naar de plek van de vliegramp in het oosten van Oekraïne. Dat meldt het ministerie van Veiligheid en Justitie. Het team verwacht rond het middaguur aan te komen. De experts konden op pad gaan nadat de OVSE afspraken had gemaakt met de separatisten, die het gebied controleren waar de ramp gebeurde. De Nationaal coördinator terrorismebestrijding en veiligheid (NCTV) heeft toestemming gegeven om te gaan.

Het dertig leden tellende team reist vanuit de plaats Izyum naar het door separatisten gecontroleerde gebied. In deze stad, ongeveer 125 kilometer van Charkiv, verbleven de experts gisteren ook, toen een bezoek aan het rampgebied niet doorging.

Gisteren was het gebied ,,instabiel'' aldus het ministerie. De OVSE had dat aangegeven, waarop de NCTV oordeelde dat het team niet kon doorreizen naar de plek van de crash. De NCTV maakt dagelijks een afweging over de veiligheid, op basis van de algemene en militaire inlichtingendiensten en informatie van de OVSE.

Bron: NU.nl

Geen opmerkingen: