woensdag 23 juli 2014

'Nog 16 lichamen in rampgebied aanwezig'

Verspreid in het rampgebied in Oost-Oekraïne liggen volgens de separatisten nog de lichamen van zeker 16 slachtoffers van de vliegramp van vorige week donderdag. Ze spreken de verklaring tegen van de Oekraïense regering dat alle 298 slachtoffers geborgen zijn.

NOS-correspondent David Jan Godfroid zegt dat de lichamen volgens de separatisten onder een groot stuk van de romp van het vliegtuig zijn gevonden. Dat brokstuk moet worden opgetakeld, waarna de stoffelijke overschotten kunnen worden overgebracht naar de nabijgelegen plaats Torez. Nederlandse deskundigen zeiden gisteren dat de eerste trein met koelwagons ongeveer 200 lichamen vervoerde.

De eerste prioriteit van de Nederlanders die het rampgebied gaan onderzoeken is de zoektocht naar achtergebleven lichamen en de bezittingen van de inzittenden van de Maleisische Boeing.

De Australische premier Abbott houdt er rekening mee dat in het rampgebied nog veel lijken liggen. Op een persconferentie in Melbourne zei hij dat hij om die reden er rekening mee houdt dat niet alle lichamen van de omgekomen 27 Australiërs naar huis kunnen worden gebracht.
NOS-verslaggever Gert-Jan Dennekamp zegt dat sommige lichamen misschien nooit worden teruggevonden. Die kunnen volledig verbrand zijn als ze dicht bij de motoren zijn neergekomen.

Bron: NOS.nl

Geen opmerkingen: