dinsdag 22 juli 2014

'Er is gerommeld met vliegtuigresten'

De cockpit van de Boeing 777 van Malaysian Airlines blijkt doormidden te zijn gezaagd. Dat hebben de internationale waarnemers gezegd die eindelijk toestemming van de pro-Russische separatisten hebben gekregen om de rampplek bij het dorp Grabove te betreden. De cockpit ligt op een plek die vrijwel meteen werd afgesloten door de separatisten. Ooggetuigen vertelden dat op deze plek ook de eerste lichamen werden weggehaald.

De cockpit werd met kettingzagen doorgezaagd. ''Het is duidelijk dat er in het voorste gedeelte gezaagd is'', aldus woordvoerder Michael Bociurkiw van de OVSE-waarnemers ter plekke. De deskundigen zeggen niet te weten waarom zo met belangrijk bewijsmateriaal om is gesprongen, want behalve delen van de cockpit zijn ook delen van de vliegtuigromp inmiddels weggehaald.

Volgens Bociurkiw zijn er elke dag nieuwe rebellen aanwezig op de rampplek. ''Het is daardoor moeilijk om duidelijkheid te verkrijgen tot welke groep zij behoren.'' De persoonlijke spullen van de passagiers en bemanningsleden, voor zover inmiddels gevonden, zijn verzameld in vier tenten. De inhoud van een van de tenten werd gisteren naar het treinstationnetje van Torez gebracht, maar daar uiteindelijk achter gelaten.

Bron: USA Today

Geen opmerkingen: