donderdag 24 juli 2014

Reuters: 'Onderzoekers verjaagd van rampplek'

Gewapende mannen hebben onderzoekers verjaagd van de rampplek waar een week geleden het passagiersvliegtuig van Malaysian Airlines neerstortte, aldus het persbureau Reuters vanavond. Directeur Serhei Bochkovsiki van de Oekraïense overheidsdienst voor noodsituaties en de Nederlander Jan Tuinder hebben dat laten weten. Politieman Tuinder is tijdelijk hoofd van de Centrale Coördinatie Oekraïne.

"Ze hebben onze tenten weggehaald die ons basiskamp vormden'', zei Bochkovski tijdens een persconferentie in de stad Charkiv. "We mochten alleen onze eigen spullen mee nemen en onder bedreiging werden we van de rampplek verjaagd.'' Bochkovski zei er niet bij wanneer zich dit heeft voorgedaan.

Tuinder bevestigde het verhaal. "We laten het daar niet bij. Er bevinden zich nog altijd lichamen in het gebied. Het is wel erg moeilijk om er bij te komen, en wat ik nu zeg is niet politiek correct, maar er zijn nog altijd enkele idioten in de buurt.'' De OVSE ontkent dat er onderzoekers zijn weggejaagd. "Niets aan de hand'', is het korte commentaar van een woordvoerder.

Premier Mark Rutte gaf tijdens een persconferentie vanavond in Den Haag te kennen dat het op de rampplek vandaag ''niet veilig'' was, maar dat de situatie morgen anders is. Dan komen daar nieuwe onderzoekers aan, begeleid door 40 ongewapende marechaussees.

Bron: Reuters

Geen opmerkingen: