dinsdag 22 juli 2014

Zwarte dozen vlucht MH17 eindelijk overhandigd

Nederland en Maleisië tekenen voor ontvangst zwarte dozen.
Vier uur nadat de pro-Russische separatisten de 'zwarte dozen' van vlucht MH17 zouden overhandigen aan vertegenwoordigers van Malaysian Airlines is het nog altijd niet zover. Eerst was het dat de zwarte dozen naar Moskou zouden gaan, vervolgens waren ze nog niet gevonden en daarna bleken ze wel gevonden en zouden ze worden overhandigd aan Malaysian Airlines.

Dat zou om 20.00 uur gaan gebeuren in een hotel in Donetsk, daarna om 21.00 uur en vervolgens om 22.30 uur. Toen werd besloten het hele circus te verplaatsen naar een plek elders in de stad.

Intussen, om 01.00 uur plaatselijke tijd, geeft premier Borodai van de Volksrepubliek Donetsk een persconferentie waarin hij nogmaals uitlegt dat de Oekraïense regering schuld heeft aan het neerstorten van het vliegtuig, aldus verslaggever Shaun Walker van de Engelse krant The Guardian via Twitter.

Borodai meldt dat de trein met de lichamen van de slachtoffers inmiddels in Donetsk is gearriveerd, op weg naar Charkiv. Nadat vertegenwoordigers van Malaysian Airlines en de Nederlandse regering een ontvangstbewijs hebben ondertekend, hebben zij om 01.18 uur plaatselijke tijd de zwarte (feitelijk oranje) dozen met de vluchtgegevens ontvangen. Bevestiging onder meer van Jeroen Akkermans van RTL Nieuws.

De transactie is met een officieel stempel van de Volksrepubliek Donetsk (DNR). Het betekent volgens de separatisten dat zowel Nederland als Maleisië de DNR officieel erkennen.

Bron: Twitter

Geen opmerkingen: