dinsdag 22 juli 2014

Trein met lichamen vliegramp nu in Charkiv

De trein met de stoffelijke overschotten van de slachtoffers van de ramp met vlucht MH17 is vanochtend rond 10.30 uur Nederlandse tijd aangekomen in Charkiv in Oost-Oekraïne. Dat bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken, na berichtgeving van persbureau Reuters op basis van ooggetuigen. De trein vertrok om 4.00 uur uit Donetsk en is nu dus in veilig gebied aangekomen dat door Oekraïne wordt gecontroleerd.

Maar de trein met de koelwagons rijdt nog door de stad en heeft zijn uiteindelijke bestemming nog niet bereikt, aldus een woordvoerder van Buitenlandse Zaken. In Charkiv hebben Nederlandse forensische experts een cöordinatiecentrum opgezet. Premier Mark Rutte legt om 12.30 uur een persverklaring af.

In de koelwagens bevinden zich volgens de Oekraïense regering de lichamen van 282 mensen. Ook zouden er 87 lichaamsdelen in zitten die zouden toebehoren aan de overige zestien slachtoffers. Naar verdere slachtoffers in het rampgebied wordt niet meer gezocht. Bij de tragedie met de Boeing 777 van Malaysia Airlines vielen 298 doden, onder wie 193 Nederlanders.

Bron: NU.nl

Geen opmerkingen: