dinsdag 22 juli 2014

VS: neerschieten MH17 zonder hulp Rusland

Vlucht MH17 is neergeschoten door separatisten en is gedaan zonder de hulp van Rusland. Dat lijkt op te maken uit gegevens van de Amerikaanse inlichtingendiensten, aldus bronnen bij de Amerikaanse overheid. De bronnen bij de Amerikaanse overheid denken dat het neerschieten van het vliegtuig een ongeluk betreft. De VS weet niet precies wie verantwoordelijk is geweest voor het afvuren van de luchtdoelraket. Zij vermoeden niet dat Rusland er iets mee te maken heeft.

Dinsdag was aangekondigd dat de VS informatie zouden vrijgeven over de toedracht van de ramp. Maar de diensten hebben geen ''technische bewijs'' vrijgegeven dat het vliegtuig is getroffen door een zogeheten SA-11-raket, zoals eerder is gezegd, of dat de raket is afgevuurd door pro-Russische separatisten.

Rusland zou de "omstandigheden hebben geschapen" voor het neerschieten van de Boeing 777. De bronnen zeiden echter niet te weten of er Russen aanwezig waren toen de raket werd gelanceerd. Of de personen die de raket hebben gelanceerd daarvoor zijn opgeleid in Rusland wilden ze niet zeggen. Het leveren van wapentuig aan de rebellen door Rusland gaat volgens de inlichtingendiensten nog steeds door. Het gaat daarbij om onder meer raketten en tanks.


Bron: NU.nl

Geen opmerkingen: