zondag 31 augustus 2014

Inwoners van Marioepol tonen zich strijdbaar

Het Oekraïense leger heeft samen met inwoners van Marioepol vandaag alles in het werk gesteld om het de pro-Russsiche troepen moeilijk te maken om de havenstad te veroveren. Ook is een groot aantal inwoners de straat opgegaan om hun steun te betuigen aan de Oekraïense regering. Veel mensen zijn echter al uit Marioepol weggetrokken, uit angst voor de gevechten die aanstaande lijken. Onder normale omstandigheden telt Marioepol bijna een half miljoen inwoners.

De achterblijvers willen zich niet zomaar gewonnen geven. De 28-jarige postbeambte Alexandra is een van hen. ''We graven greppels en we gooien benzinebommen naar ze. Ik vertrouw er op dat ons leger en onze vrijwilligersbataljons ons zullen beschermen.''

De 42-jarige Ihor en zijn twee jaar jongere vrouw Lena zijn echter aan het pakken, klaar om met de auto te vertrekken samen met hun 5-jarig dochtertje. Eerder waren ze al uit Donetsk gevlucht voor het geweld. ''Dat willen we niet nogmaals meemaken. We hebben dit niet uitgelokt en we willen er ook geen deel van zijn'', aldus Lena.

Bronnen: New York Times, Ukraine Today

Geen opmerkingen: