zaterdag 27 september 2014

'Aidar-bataljon houdt ons hulptransport vast'

Directeur Oleksandr Pimkin van de humanitaire organisatie Hulp + Help van de Rinat Achmetov Foundation wil dat minister Valeri Heletei van Defensie een einde maakt aan de praktijken van het vrijwilligersbataljon Aidar. Pimkin beschuldigt dit legeronderdeel er in een brief aan Heletei van dat het hulptransporten van Hulp + Help vast houdt en zelfs als schild heeft gebruikt bij gevechten tegen de pro-Russische rebellen.

Daarbij wordt verwezen naar een voorval van afgelopen woensdag toen een hulptransport van tien vrachtwagens op weg naar Krasnodon en Sverdlovsk in de provincie Loehansk bij het dorp Sjastia tegen werden gehouden door soldaten van het Aidar-bataljon. Commandant Serhei Melnitsjoek zou later op tv-zender 112 te kennen hebben gegeven dat zijn mannen zich hebben verschanst achter de vrachtwagens bij de elektriciteitscentrale bij het dorp.

Directeur Pimkin van Hulp + Help wil de verzekering van minister Heletei dat dit niet weer gebeurt en dat de vrachtwagens van het hulptransport voor de mijnwerkers van Krasnodon en Sverdlovsk en hun families zo snel mogelijk worden vrijgegeven.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: