maandag 1 september 2014

Kazachstan dreigt uit Euraziatische Unie te gaan

Kazachstan zal niet meer mee te doen aan de Euraziatische Unie als de onafhankelijkheid van het land in gevaar komt. President Noersoeltan Nazarbajev heeft dit gezegd in een interview met de tv-zender Chabar, aldus de Kazachstaanse nieuwssite Tengri. Nazarbajev reageert daarmee op de opmerking van de Russische president Vladimir Poetin afgelopen vrijdag dat Kazachstan ''nog nooit een onafhankelijke staat is geweest''.

Nazarbajev vindt dat zijn land geen deel kan uitmaken van een organisatie als de Euraziatische Unie als daarmee het voortbestaan als onafhankelijke staat in gevaar komt. ''De onafhankelijkheid waarvoor onze voorvaderen hebben gevochten is ons grootste goed. Die gaan we dus nooit weggeven en we zullen ook alles doen om die te behouden.''

Kazachstan nam vorige week in de Wit-Russische hoofdstad Minsk tot ergernis van Poetin een afwijkend standpunt in met de conclusie dat het associatieverdrag van Oekraïne en de Europese Unie geen bedreiging vormt voor de Kazachstaanse economie.

Bron: ZIK

Geen opmerkingen: