woensdag 24 september 2014

NAVO: 'significante terugtrekking' Russische troepen

Steeds meer Russische troepen die bij de Oekraïense grens waren gestationeerd, trekken zich terug. Dat meldt de NAVO. Het orgaan spreekt volgens de BBC van een "significante terugtrekking".  De situatie in Oost-Oekraïne lijkt de laatste weken iets stabieler te worden. Vanmorgen waren er echter weer berichten over schendingen van het bestand tussen Kiev en de separatisten.

Een appartementencomplex in de Oost-Oekraïense stad Donetsk is afgelopen nacht getroffen door mortiervuur. Volgens de burgemeester van Donetsk zijn er twee aanvallen uitgevoerd: één op dinsdagavond en een andere op woensdagochtend. Bij een van de aanvallen werd het appartementencomplex getroffen.

Het Russische persbureau RIA Novosti haalt rebellen aan die meldden dat er twee doden zijn gevallen bij de beschieting. De burgemeester had echter geen informatie over slachtoffers.

Het staakt-het-vuren werd enkele weken geleden overeengekomen tussen het Oekraïense regeringsleger en de pro-Russische separatisten. Vorig weekeinde kwamen beide kampen overeen om zware artilleriestukken weg te halen van het front om zo een bufferzone te creëren. Aan de overeenkomst is inmiddels gehoor gegeven.

Bron: NU.nl

Geen opmerkingen: