maandag 1 september 2014

Poetin: 'Ik kan in twee weken in Kiev zijn, als ik wil'

In een telefoongesprek met voorzitter José Manuel Barroso van de Europese Commissie heeft de Russische president Vladimir Poetin gedreigd dat hij in twee weken in Kiev kan zijn ''als ik dat wil''. Dat meldt de Italiaanse krant La Republica. Volgens de krant zou het een waarschuwing van Poetin zijn aan Europa om niet met nieuwe sancties aan te komen.

De Oekraïense minister Valeri Heletei van Defensie constateert op zijn Facebookpagina dat Rusland de 'hybride' oorlog heeft verloren, hetgeen het Kremlin er toe heeft gebracht om een militaire invasie te beginnen in de Donbas. "Ons leger vecht nu tegen divisies en regimenten'', aldus Heletei die er somber aan toevoegt dat morgen een heel legerkorps de grens over kan trekken.

"Ons offensief om het oosten van ons land te bevrijden van de terroristen is ten einde. Nu staan we voor de taak om ons tegen Rusland te verdedigen dat niet alleen de reeds door de terroristen veroverde gebieden wil behouden, maar ook andere delen van ons land bedreigt'', meent de minister die er aan toevoegt dat ''we geconfronteerd worden met een oorlog van een omvang zoals Europa die sinds de Tweede Wereldoorlog niet heeft gezien.''

Bronnen: Bild, Ukrinform, La Republica

Geen opmerkingen: