maandag 29 september 2014

Rebellen verhevigen aanval luchthaven Donetsk

De luchthaven van Donetsk blijft het doelwit van aanvallen van de pro-Russische rebellen. Volgens een verslaggever van het persbureau Ukrinform wordt vanmorgen om de minuut artillerievuur gehoord. Het Oekraïense leger houdt nog altijd stand, maar werd gisteravond met Grad-raketten bestookt.

Er zouden gisteren meerdere slachtoffers zijn gevallen, maar nadere informatie ontbreekt nog. Er zouden overheidsgebouwen, huizen en het bedrijf Tochmash zijn vernield. Volgens het stadsbestuur van Donetsk is de situatie gespannen. Volgens tv-zender hebben de rebellen in Makiivka versterking gekregen. Twaalf pantserwagens reden vanochtend de stad binnen. Ze voerden de vlag van de Volksrepubliek Donetsk.

Volgens de Nationale Garde blijven ook de aanvallen op haar controleposten door rebellen doorgaan. Er worden aanvallen gemeld bij het dorp Zolote, in een buitenwijk van Debaltseve en ook zou een konvooi bij het dorp Zjelobok zijn aangevallen. Er waren geen gewonden onder de militairen. De Nationale Garde telde sinds het ingaan van het staakt-het-vuren drie weken geleden al 110 aanvallen met mortieren en artillerie op haar controleposten.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: