maandag 20 oktober 2014

Jatsenjoek: 40 miljoen voor beschermen grens

Oekraïne kan volgens premier Arseni Jatsenjoek rekenen op financiele steun vanuit het buitenland voor het afbakenen van de grens met Rusland. Er is in totaal 40 miljoen dollar beschikbaar. Het geld is afkomstig van vijftien internationale projecten. Jatsenjoek zei dat tijdens een bezoek aan de grenspost Hoptivka in de provincie Charkiv.

Het meeste geld, 18 miljoen dollar, komt van de Europese Unie. De regering heeft inmiddels een inschrijving geopend voor bedrijven die het karwei willen klaren dat over drie jaar af moet zijn. Het kabinet overweegt verder om 40.000 vluchtelingen uit het oosten van het land werk te bieden bij het bouwen van de 'Muur' die wordt gebouwd om illegale grensoverschrijding vanuit Rusland tegen te gaan.

Op dit moment heeft Oekraïne geen controle over 300 kilometer van de grens met Rusland in de provincies Donetsk en Loehansk. Premier Jatsenjoek gaf afgelopen vrijdag ook te kennen dat Oekraïne klaar is om de visumplicht in te voeren voor Russen die het land binnen willen gaan.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: