maandag 20 oktober 2014

Koffers slachtoffers MH17 opgehaald in Torez

Een Nederlands team van de MH17-repatriëringmissie heeft maandag in het oosten van Oekraïne twee koffers opgehaald van slachtoffers van de vlucht MH17. Dat gebeurde nadat eind vorige week mensen in de omgeving van de rampplek telefonisch melding hadden gemaakt van de vondst, meldt het ministerie van Veiligheid en Justitie.

De koffers zijn opgehaald in het plaatsje Torez en overgebracht naar Charkov. Daar worden de koffers eerst bekeken door forensisch experts waarna de spullen op transport gaan naar Nederland. Volgens het ministerie is de veiligheidssituatie in en rond het gebied is nog altijd fragiel. Ook maandag waren er weer ontploffingen in Donetsk en beschietingen op en in de directe omgeving van de crashsite.

De missie wil er alles aan doen om zoveel mogelijk persoonlijke bezittingen te bergen en terug te halen naar Nederland, maar moet daarbij rekening houden met de veiligheidsomstandigheden. ,,Alle meldingen en tips die binnenkomen, worden serieus onderzocht", aldus Veiligheid en Justitie.

Bron: NU.nl

Geen opmerkingen: