zaterdag 29 november 2014

Headhunters vinden 24 buitenlandse regeringskandidaten

De internationaal opererende headhunters Pedersen & Partners en WE Partners hebben 24 buitenlandse kandidaten voor de nieuwe Oekraïense regering aangedragen, aldus woordvoerder Dmitri Sjimkiv van president Petro Porosjenko. De president wil graag dat een buitenlandse deskundige de leiding krijgt van het nationale Anti-corruptie Bureau, terwijl premier Arseni Jatsenjoek al heeft aangegeven dat hij een vice-premier voor Europese integratie in zijn kabinet wil hebben.

''We staan voor buitengewone uitdagingen, zoals de moeilijke economische situatie waarin we ons bevinden. Maar ook de Russische agressie en de noodzaak om het roer radicaal om te gooien en de corruptie te bestrijden. We willen een beter selectie van kabinetsleden, waarbij we zowel kandidaten bekijken uit eigen land maar ook buiten onze grenzen'', aldus Sjimkov.

De belangrijkste criteria bij de selectie van de 24 kandidaten voor een regeringsfunctie waren de professionele kwaliteiten, maar ook werd gekeken naar mogelijke belangenverstrengeling."Ons land heeft grote behoefte aan de Westerse kennis van openbaar bestuur, het bestrijden van corruptie, van financiële planning en van crisismanagement'', zegt Sjimkov. 
De werving en selectie van kandidaten werd gefinancierd door de Internationale Renaissance Foundation (IRF). De beide bureaus die vervolgens werden ingehuurd, hebben volgens algemeen directeur Oleksandr Soesjko van de IRF eerder regeringsfunctionarissen binnen gehaald voor onder meer Groot-Brittannië en Saoedi-Arabië. Voor Oekraïne werden 185 kandidaten gevonden, waarvan er dus 24 over zijn gebleven. Met die 24 wordt nu onderhandeld.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: