donderdag 13 november 2014

Koenders en Hammond: Rusland moet zich terugtrekken

Minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken heeft donderdag in Den Haag overleg gehad met zijn Britse ambtsgenoot Philip Hammond. De twee bewindslieden spraken over de nasleep van de ramp met vlucht MH17, de spanningen in het oosten van Oekraïne en over Europa. Na afloop van het overleg werd onderstaande, gezamenlijke verklaring afgelegd.

Daarin spraken beide bewindslieden medeleven uitgesproken met de mensen die familie en vrienden hebben verloren bij de vliegramp van de MH17 en gaven aan blij te zijn met de bemiddeling door de OVSE om toegang te kunnen krijgen tot de rampplek in Oost-Oekraïne.

Maar Koenders en Hammond spraken ook hun bezorgdheid uit over de aanvoer van militaire voertuigen en militairen naar het oosten van Oekraïne. Zij vinden dat het uiterste moet worden gedaan om verdere escalatie te voorkomen. ''Wij roepen Rusland op om mee te werken aan een politieke oplossing voor de crisis, inclusief terugtrekking van alle wapens en strijders waarover de Russische Federatie zeggenschap heeft. Ook moet de grens met Rusland weer onder controle van Oekraïne worden gebracht.''

Bron: Ministerie van Buitenlandse Zaken

Geen opmerkingen: