maandag 24 november 2014

Leger: 'Rebellen vallen 56 maal aan in 24 uur'

De pro-Russische rebellen in Oost-Oekraïne hebben het afgelopen etmaal maar liefst 56 aanvallen uitgevoerd op de posities van het leger. Daarbij zouden diverse types wapens zijn ingezet. ''Onze posities zijn veertig maal aangevallen met artilleriegeschut en mortieren, vijfmaal met kleine wapens, eenmaal werd een tank gebruikt en negenmaal was sprake van raketaanvallen'', aldus een verklaring van het Oekraïense leger vanochtend. De rebellen zijn vooral actief bij de steden Donetsk, Loehansk en Debaltseve.

Het leger meldt dat drie soldaten bij de beschietingen om het leven zijn gekomen. Zaterdag sneuvelden vier militairen. Sinds het in gaan van het staakt-het-vuren op 5 september zijn 150 militairen om het leven gekomen.

Het gemeentebestuur van Donetsk meldt dat de stad gisteren weer onder artillerievuur heeft gelegen. Daarbij werden vier geparkeerde auto's bij een gebouw in de wijk Koeibisjevski vernield. Er vielen geen gewonden.

Ondanks de gevechten zouden medewerkers van het energiebedrijf druk in de weer zijn geweest om de schade te herstellen van de beschietingen van zaterdag. Toen werden elektriciteitskabels vernield en kwamen 65 transformatorstations en elf centrales van de stadsverwarming zonder stroom te zitten.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: