woensdag 19 november 2014

Separatistenleider wil duelleren met Porosjenko

De leider van de separatisten in Loehansk, Igor Plotnitski, heeft de Oekraïense president Petro Porosjenko voor een duel uitgedaagd. Plotnitski wil daarmee een einde maken aan de oorlog tussen Oekraïne en de pro-Russische opstandelingen, aldus het Russische persbureau Itar-Tass.

"Laten we het voorbeeld volgen van de oude Slavische leiders en de Kazachse leiders", stelt Plotnitski voor. "De winnaar van het duel mag de tegenpartij de voorwaarden voor het beëindigen van het conflict opleggen." Wat Plotnitski betreft, bepaalt Porosjenko waar het duel zal plaatsvinden. De president mag ook het wapen kiezen. Beide partijen mogen tien secondanten meenemen.

Verder lijkt het Plotnitski een goed idee als het duel live op de televisie wordt uitgezonden. Ook wil hij tien mediavertegenwoordigers uitnodigen, omdat daardoor de kans op een eerlijk verloop van het gevecht volgens hem groter wordt.

Wat Oekraïne betreft komen er geen rechtstreekse gesprekken met de pro-Russische separatisten over de beëindiging van het conflict. Dat zei premier Arseni Jatsenjoek woensdag. Hij riep Rusland op om zich te houden aan de wapenstilstand die begin september inging en sindsdien veelvuldig wordt geschonden.

De Russische minister Sergei Lavrov benadrukte vanmorgen dat de autoriteiten van de zelfbenoemde republieken van Donetsk en Loehansk in ieder geval bij onderhandelingen moeten worden betrokken.

Bron: NU.nl

Geen opmerkingen: