maandag 17 november 2014

Staartstuk van vlucht MH17 vandaag geborgen

ls de omstandigheden goed blijven, kan de berging van wrakstukken van rampvlucht MH17 over ongeveer vijf dagen zijn afgerond, aldus de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV). De berging van wrakstukken in Oekraïne is vandaag goed verlopen, aldus de OVV. Onder meer het staartstuk is geborgen.

Voor de tweede achtereenvolgende dag zijn wrakstukken van de rampplek weggehaald. Ze zijn nodig voor het onderzoek naar de oorzaak van de crash. De OVV wil onder meer een reconstructie maken van een deel van het vliegtuig. Als de omstandigheden het toelaten, wordt de berging morgen voortgezet. De veiligheidssituatie op de rampplek is en blijft fragiel, benadrukt het ministerie.

De geborgen wrakstukken zijn naar het treinstation van Torez gebracht en daar gedeeltelijk op treinwagons geladen. Later worden de delen van het neergestorte vliegtuig per trein naar Charkiv vervoerd.

Het Nederlandse bergingsteam heeft vandaag ook opnieuw menselijke resten geborgen. Volgens het ministerie van Veiligheid en Justitie vonden de bergers de stoffelijke resten tijdens de bergingswerkzaamheden van de wrakstukken. Het eerste forensische onderzoek op de lichaamsdelen gebeurt in Charkiv. Later worden ze naar Nederland teruggevlogen.

Bron: NU.nl

Geen opmerkingen: