donderdag 25 december 2014

Bomaanslag op meubelzaak in Charkiv

Opnieuw was er afgelopen nacht een bomaanslag in de stad Charkiv. Ditmaal werd de meubelzaak Azjoer in de Rimarskastraat er door getroffen. Omstreeks één uur vannacht werd een muur deels omver geblazen door een explosie. Ook de winkelruiten gingen er aan. Er waren geen gewonden. De meubelzaak zou eigendom zijn van een pro-Oekraïense activist.

In Charkiv zijn regelmatig bomaanslagen. Zo werd een aanslag gepleegd op een rockcafé waar geregeld Oekraïense soldaten komen als ze met verlof zijn. De staatsveiligheidsdienst SBU zei rond diezelfde tijd een aanslag op de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken te hebben verijdeld. Bert Koenders had toen net een bezoek gebracht aan een tankfabriek in Charkiv, waar de menselijke resten van vlucht MH17 naartoe waren gebracht.

Ook elders in het land zijn geregeld bomaanslagen en loze meldingen. Dinsdag en gisteren waren er explosies in de stad Odessa. Een auto liep schade op door een explosief en ook was er een bomaanslag op een goederentrein waarbij de rails werd beschadigd. In de hoofdstad Kiev ondervindt de politie vooral overlast door loze bommeldingen.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: