zaterdag 27 december 2014

Granaat afgevuurd op huis burgemeester Lviv

Op de woning van burgemeester Andrei Sadovi van Lviv is gisteravond omstreeks 20.45 uur een granaat afgevuurd. Volgens een woordvoerder van het stadsbestuur was de familie met vakantie en was er niemand aanwezig in het huis. Later liet de burgemeester zelf weten dat hij de aanval op zijn woning in verband brengt met de standpunten van de door hem opgerichte partij Zelfredzaamheid die bij de parlementsverkiezingen van eind oktober vanuit het niets op 34 zetels kwam, daarmee de derde partij van het land werd. De politie zegt nog geen idee te hebben wie de granaat heeft afgevuurd.

Zelfredzaamheid maakt deel uit van de regeringscoalitie. Sadovi kreeg geen parlementszetel, want hij stond op een 60e plaats op de kieslijst. Een benoeming tot vicepremier sloeg hij af omdat hij zijn termijn als burgemeester in Lviv af wil maken. Hij vindt de situatie in de stad momenteel te slecht, omdat lokale bendeleiders proberen de macht te grijpen.

Het is de tweede keer in korte tijd dat het huis van burgemeester Sadovi is aangevallen. Ook bij een eerdere aanval was er niemand thuis.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: