donderdag 25 december 2014

Parlementsleden ongedeerd na aanslag bij hotel

Er is gisteravond laat een aanslag met een handgranaat gepleegd op een aantal parlementsleden bij een hotel in Kiev. Onder hen Andrei Paroebii, parlementslid van premier Jatsenjoek's Volksfront en plaatsvervangend parlementsvoorzitter. Paroebii was een bekende Maidan-activist en leidde na de omwenteling van februari enkele maanden de Nationale Veiligheidsraad.

Alle parlementariërs bleven ongedeerd. De dader wist te komen aan achtervolgende politiemensen door nogmaals een handgranaat te gooien. Daarbij raakte een politiemand gewond. Volgens de politie was het eerste explosief een relatief ongevaarlijke flash bang granaat, de tweede een fragmentatiebom.

Secretaris Oleksandr Toertsjinov van de Nationale Veiligheidsraad, Paroebii's opvolger dus, veroordeelde vanmorgen de aanslag als een poging om de situatie in het land verder te ontwrichten. Hij voegde er aan toe ''dat de terroristen die in het oosten steeds opnieuw en tevergeefs tot geweld over gaan nu proberen om elders in het land onrust te stoken''.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: