donderdag 19 februari 2015

Eigen hoofdkwartier voor vrijwilligersbataljons

De vrijwilligersbataljons vormen hun eigen hoofdkwartier, omdat ze te weinig vertrouwen hebben in de generale staf van het Oekraïense leger. Dat heeft commandant Semen Sementsjenko van het Donbasbataljon gisteravond laat in Dnipropetrovsk bekend gemaakt tijdens een persconferentie. Dat meldt Radio Svoboda vanochtend.

''Dit hoofdkwartier moet onze strijd voor het voortbestaan van Oekraïne coördineren. Wij streven er naar om de geannexeerde gebieden terug te krijgen, we willen de corruptie bestrijden, orde op zaken stellen in ons land en de president helpen in deze benarde situatie'', aldus Sementsjenko die ook parlementslid is.

Tien vrijwilligersbataljons hebben zich inmiddels aangesloten bij het streven om een eigen hoofdkwartier te hebben. Volgens Sementsjenko gaat het ze vooral om het uitwisselen van informatie en het samen opzetten van aanvalsplannen.

Hij pleitte, zoals eerder, voor vervanging van de generale staf. ''Onze mensen horen niet te sterven vanwege het onkundige en onverantwoordelijke gedrag van hun commandanten.'' De vrijwilligersbataljons verwijten de generale staf dat die ze niet alleen naar de gevaarlijkste plekken stuurt, maar ze bovendien van te weinig militair materieel en wapens voorziet.

Bron: ZIK

Geen opmerkingen: