woensdag 25 februari 2015

Polen en Canada willen militaire adviseurs sturen

Polen overweegt om, net als Groot-Brittannië en de Verenigde Staten, legerinstructeurs naar Oekraïne te sturen. Volgens een adviseur van de Poolse minister van Defensie wordt er waarschijnlijk eind maart een definitief besluit genomen. "Het ministerie van Defensie wil Poolse instructeurs sturen om Oekraïense onderofficieren op te leiden," zei adviseur Pacek tegen persbureau Reuters. Het is nog niet bekend hoeveel instructeurs Polen wil gaan sturen, maar volgens de adviseur zullen het er waarschijnlijk enkele tientallen zijn.

Ook Canada overweegt militaire adviseurs te sturen, zo melden de media in dit land vandaag. Zij baseren zich op een uitlating van de minister van Defensie, Jason Kennedy

Gisteren maakte de Britse premier Cameron bekend dat hij militaire adviseurs en trainers naar Oekraïne stuurt. Volgende maand vertrekt de eerste groep. 75 Britten gaan Oekraïense militairen trainen en van advies voorzien op uiteenlopend gebied. Daarbij gaat het om logistiek en medisch advies, maar ook om inlichtingenwerk. Twee weken geleden maakte de VS bekend ook in maart met militaire trainingen te beginnen.

Bronnen: NOS, Ukrinform

Geen opmerkingen: