vrijdag 27 maart 2015

Bataljon Rechtse Sektor mogelijk legeronderdeel

Het vrijwilligersbataljon van de Rechtse Sektor is bereid als een aparte divisie onder aanvoering van Dmitro Jarosh deel te gaan uitmaken van het Oekraïense leger. Dat heeft woordvoerder Artem Skoropadski vandaag tegen verslaggevers gezegd. ''We kunnen dat alleen doen als we als eenheid blijven bestaan met Jarosh als onze commandant.''

Het bataljon werkt volgens Skoropadski nu al samen met het Ministerie van Defensie en de staatsveiligheidsdienst. "Maar we willen niet dat welke generaal ons gaat zeggen wat we wel of niet moeten doen.'' Onderhandelingen over het opnemen van het bataljon van de Rechtse Sektor in het leger zijn gaande, aldus Skoropadski.

Eerder is al gesproken over ontbinding van het bataljon waarvan de vrijwilligers dan in het leger worden opgenomen of bij de Nationale Garde gaan, maar dat bleken onaanvaardbare voorstellen voor de Rechtse Sektor. Vanmorgen werd bekend dat leider Dmitro Jarosh van de ultra-nationalistische groepering het aanbod heeft gekregen om zelf in dienst van het ministerie van Defensie te treden.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: