donderdag 26 maart 2015

Prijsvechter Wizz Air Oekraïne stopt per 20 april

Wizz Air Oekraïne schrapt vanaf maandag 20 april al haar vluchten. Er vliegen nu nog twee vliegtuigen van de prijsvechter op zestien Oekraïense routes. Moederonderneming Wizz Air Hongarije neemt vanaf 20 april voor een deel de activiteiten van de Oekraïense dochter over met acht routes. Daarvoor wordt één Airbus A320 ingezet.

Het besluit om de activiteiten van Wizz Air Oekraïne te stoppen is volgens het bedrijf ''het gevolg van de aanhoudende onrust in het oosten van de Oekraïne en de devaluatie en volatiliteit van de waarde van de hrivna''. Maar ook de beperkingen bij het betalen van leveranciers als gevolg van deviezenrestricties en de onzekerheden met betrekking tot de nieuwe luchtvaartverordening en de beperkingen die daaruit voort kunnen vloeien.

Wizz Air Oekraïne bracht het aantal in gebruik zijnde vliegtuigen in de eerste helft van 2014 al terug van vier naar twee, nadat het aantal vliegtuigen in gebruik in Kiev werd teruggebracht en het opschorten van de activiteiten bij de basis op de luchthaven van Donetsk. Volgens het bedrijf is inmiddels begonnen met het terugstorten van het betaalde geld voor de geannuleerde vluchten vanaf 20 april.

Naast de bestaande routes vanuit Kiev naar Londen Luton en Boedapest, zal Wizz Air Hongarije een aantal extra routes vanuit Kiev introduceren op 20 april, die zullen overlappen met enkele van de geannuleerde vluchten van Wizz Air Oekraïne.

Bron: website WizzAir.com

Geen opmerkingen: