dinsdag 31 maart 2015

Rebellen blijven positie bij Sjirokine versterken

De pro-Russische rebellen blijven versterkingen aanvoeren in het gebied tussen de havenstad Marioepol en de Russische grens, aldus parlementslid en militair expert Dmitro Timtsjoek op zijn Facebookpagina. Zo is een eenheid verplaatst van haar positie ten noorden van het dorp Sjirokine naar Novoazovsk en kwam er een eenheid met drie tanks en vier pantserwagens voor in de plaats. Daarna werd ook nog eens een eenheid van tussen de 70 en 80 rebellen met mortieren en granaatwerpers aangevoerd.

Ook worden nog altijd wapens en munitie vanuit Rusland aangevoerd. Er zouden volgens Timtsjoek's informatie 28 vrachtwagens vanuit Rusland het oosten van Oekraïne binnen zijn gegaan. ''Er is sprake van een voortdurende aanvoer naar de plaatsen Debaltseve, Stachanov en Pervomajsk'', aldus Timtsjoek.

Er zou gisteren bij gevechten een soldaat gewond zijn geraakt, aldus een legerwoordvoerder. Rebellen zouden het leger in het dorp Sjirokine zesmaal hebben beschoten en ook werd een aanval uitgevoerd, die werd afgeslagen.

Bronnen: Unian, Censor.net, Ukrinform

Geen opmerkingen: