dinsdag 17 maart 2015

Separatisten wel/niet eens met voorstel autonomie

De separatisten in Donetsk zijn het niet eens met het wetsvoorstel voor meer autonomie voor de Donbas zoals dat zaterdag door president Petro Porosjenko bij het parlement is ingediend. ''Het is een wetsvoorstel zonder inhoud'', meent Denis Poesjelin, die namens de separatisten in Donetsk mee onderhandelt in de zogenoemde contactgroep over een oplossing voor het conflict in Oost-Oekraïne.

Poesjelin zei vanmorgen tegen het eigen persbureau DNA van de separatisten dat Porosjenko niet alleen de afspraken van Minsk-2 schendt, maar met het wetsvoorstel ook te kennen geeft dat hij helemaal geen oplossing nastreeft. Gisteren riepen Poesjilin en zijn mede-onderhandelaar Vladislav Deinego uit Loehansk echter nog het Oekraïense parlement op om het wetsvoorstel aan te nemen.

Porosjenko's wetsvoorstel is bedoeld om de door de pro-Russische separatisten bezette gebieden autonomie te geven in politiek en economisch opzicht. Voorwaarde is wel dat er eerst verkiezingen worden gehouden volgens de Oekraïense wetgeving. Dat laatste is tegen het zere been van de separatisten die hun eigen regels willen hanteren bij deze verkiezingen.

Bron: Tass

Geen opmerkingen: