woensdag 25 maart 2015

Twee ex-ministers Svoboda verdacht van corruptie

Naar twee ministers uit het eerste kabinet-Jatsenjoek loopt een onderzoek wegens corruptie. Het zou volgens minister Arsen Avakov van Binnenlandse Zaken gaan om Andrei Mochnik en Ihor Sjvajka van de nationalistische partij Svoboda. Van Sjvajka is bekend dat hij kort nadat hij minister van Agrarische Zaken was geworden in een dure jeep naar zijn ministerie reed.

Svoboda haalde bij de vervroegde parlementsverkiezingen van afgelopen oktober de kiesdrempel niet en is dus niet meer in het parlement vertegenwoordigd. Het betekende het einde van de korte ministeriële carrière van Mochnik en Sjvajka.

Avakov deed zijn mededeling over beide ex-ministers tijdens de wekelijkse kabinetszitting, die vanmorgen opzien baarde toen twee topambtenaren van het ministerie van Noodsituatie live op de nationale televisie in de boeien werden geslagen. Ook zij worden verdacht van corruptie. Er is het huidige kabinet alles aan gelegen om duidelijk te maken dat ernst wordt gemaakt met het bestrijden van de wijdverbreide corruptie in het land.

Bron: ZIK

Geen opmerkingen: