donderdag 16 april 2015

'Moorden bedoeld om Oekraïne zwart te maken'

De moorden op voormalig parlementslid Oleh Kalasjnikov van Janoekovitsj' Partij van de Regio's en de pro-Russische journalist Oles Boezina kunnen het werk zijn geweest van de Russische geheime dienst. Dat zegt directeur Volodimir Fesenko van de denktank Penta in een interview met het persbureau Unian.

Hij veronderstelt dat daarmee Oekraïne in een kwaad daglicht wordt gezet in de aanloop naar een bezoek van de EU-leiders aan Kiev op maandag 27 april. Ook zouden de moorden kunnen dienen om pro-Oekraïense bewegingen van politieke terreur te beschuldigen.

Fesenko wijst er in dit verband op dat de Russische president Vladimir Poetin vanmiddag tijdens zijn jaarlijkse vragenshow de moorden op Kalasjnikov en Boezina aanhaalde, kort nadat bekend werd dat Boezina was doodgeschoten. ''Dat roept het vermoeden op dat beiden geofferd zijn op het altaar van de Russische propaganda'', aldus Fesenko. ''Het is natuurlijk een vermoeden, maar de samenloop van omstandigheden geeft wel te denken dat hier sprake is van opzet.''

Bron: Unian

Geen opmerkingen: