vrijdag 26 juni 2015

Analisten voorzien vertrek ministers in najaar

Na de zomer valt het doek voor een aantal ministers, meent politiek analist Kost Bondarenko. Deze week werd al duidelijk dat de dagen van Milieuminister Ihor Sjevtsjenko geteld zijn. Premier Arseni Jatsenjoek heeft het parlement gevraagd hem zo snel mogelijk te ontslaan. De ministers Oleksei Pavlenko (Landbouw) en Olenskadr Kvitalsvili (Volksgezondheid) zullen de volgende vertrekkers zijn, volgens Bondarenko.

Zijn opvatting wordt onderschreven door een andere politiek analist, Volodimir Fesenko. ''Momenteel komt het niet zo goed uit om ze aan de dijk te zetten, maar in de aanloop naar de lokale verkiezingen van eind oktober zie ik het zeker gebeuren dat deze twee moeten vertrekken. Het kabinet zal daadkracht willen tonen.''

Analist Andrei Zolotarjov voorziet behalve Pavlenko en Kvitalsvili ook de ministers van Cultuur, van Sport en van Energie vertrekken. De laatste omdat hij discutabele contracten heeft afgesloten om kolen te kopen van de separatisten in Donetsk en zijn besluit om elektriciteit te blijven leveren aan de Krim.

Bron: ZIK

Geen opmerkingen: