maandag 22 juni 2015

'Rebellen in problemen door grote verliezen'

De concentratie van zware wapens, tanks en raketlanceersystemen langs de frontlijn is een voorbode van nieuw oorlogsgeweld. Dat stelt adviseur Zorian Sjkiriak van het ministerie van Buitenlandse Zaken vast. Hij voegt er echter meteen aan toe dat de pro-Russische rebellen kampen met gebrek aan mankracht omdat ze in de afgelopen weken flinke verliezen hebben geleden.

''De mislukte aanvallen op de stad Marinka hebben geresulteerd in 400 doden en het dubbele aantal gewonden aan de kant van de rebellen. De mortuaria en ziekenhuizen van Donetsk en Loehansk puilen uit. Ze liggen overal, zelfs op de vloer van de eerste hulp. Ze worden niet behandeld, de omstandigheden zijn erbarmelijk, er heerst wanhoop en chaos'', aldus Sjkiriak.

De kans is volgens hem aanwezig dat het Russische leger eenheden inzet om door de frontlijn te breken. ''Het leger heeft al meer dan 10.000 soldaten op Oekraïens grondgebied.'' Sjkiriak voorziet aanvallen op Sjirkine en Lebedinske, Marinka en Artemivsk, Stanitsja Loehanska en Sjastja.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: