vrijdag 28 augustus 2015

Blok-Porosjenko winnaar in twee peilingen

Het Blok-Porosjenko zou de grootste partij in het parlement worden als er nu verkiezingen zouden zijn. Dat blijkt uit een opiniepeiling van het bureau Democratische Initiatieven. De partij van president Petro Porosjenko komt in deze peiling uit op 14,4 procent. Zelfredzaamheid krijgt 9 procent, het Oppositieblok met veel vertegenwoordigers van de voormalige Partij van de Regio's is de derde partij met 7,5 procent. De Radicale Partij volgt op de voet met 7,3 procent, terwijl de Moederlandpartij van Joelia Timosjenko op 6,7 procent staat.

Het Volksfront van premier Arseni Jatsenjoek, de winnaar bij de verkiezingen van oktober vorig jaar, houdt nog maar 1 procent aanhang over. Met een kiesdrempel van 5 procent ziet het er dramatisch uit voor de partij die vandaag liet weten niet mee te doen aan de lokale verkiezingen.

In een peiling van het Instituut voor Sociaal Onderzoek liggen de zaken toch iets anders. Hier is het Blok-Porosjenko eveneens de winnaar, maar dan wel met een royale 23,7 procent. De Moederlandpartij staat hier op 11,9 procent en het Oppositieblok op 11,2 procent. Zelfredzaamheid en de Radicale Partij krijgen in deze peiling respectievelijk 10,5 en 9,3 procent.

Bron: ZIK

Geen opmerkingen: