dinsdag 18 augustus 2015

Poetin: 'Escalatie komt door het Oekraïense leger'

Het oplaaiende oorlogsgeweld is niet de schuld van de rebellen, maar van het Oekraïense leger. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin vandaag gezegd tijdens een persconferentie op de Krim. ''Het waren juist de separatisten die met het voorstel kwamen om ook de wapens met een kaliber van 100 millimeter van de frontlijn te verwijderen'', aldus Poetin.

''Helaas heeft de andere partij dat niet gedaan, integendeel want ze hebben juist meer militairen en wapens naar de frontlijn gebracht.'' Hij zei geen grote gevechten te verwachten. ''Ik hoop dat het bij kleine schermutselingen blijft, want er is geen andere oplossing voor het conflict denkbaar dan via het Minsk-2 akkoord. Uiteindelijk zal er een einde aan het wapengeweld komen, maar ondertussen moeten we wel alles doen om het aantal slachtoffers te beperken.

Poetin's veronderstelling dat de idee om wapens met een kaliber van minder dan 100 mm. weg te halen is de Russische voorstelling van zaken. Het was juist de Oekraïense president Petro Porosjenko die er mee kwam, maar de pro-Russische separatisten namen het snel over en zij kregen de credits er voor in de Russische media

Bron: Unian

Geen opmerkingen: