zaterdag 29 augustus 2015

Twee soldaten gesneuveld, drie gewonden

Bij gevechten met pro-Russische rebellen zijn gisteren twee Oekraïense soldaten gedood. Drie soldaten raakten gewond. De meeste vijandelijkheden werden gesignaleerd in de omgeving van het vliegveld van Donetsk, waar de rebellen zware wapens gebruikten.

In totaal werden 74 aanvallen door de rebellen uitgevoerd. De posities bij Sjtsjastia (bij de stad Loehansk), de kolenmijn Boetovka en Opitne (beide bij de stad Donetsk) werden daarbij het meest beschoten.

Volgens de militaire inlichtingendienst hebben de rebellen in de nacht van donderdag op vrijdag bij Marioepol net als het leger forse verliezen geleden. Het leger verloor zes soldaten, maar er sneuvelden ook vijf Russische soldaten die meteen de grens over werden gebracht.

Verder werden 51 gewonde rebellen in een ziekenhuis in Novoazovsk opgenomen. Acht van hen verkeerden in kritieke toestand. De rebellen raakten verder vier trucks met zo'n 80 ton aan munitie kwijt. De Oekraïense artillerie wist bij Telmanove bovendien een munitiedepot en liefst 51 pantserwagens te vernietigen.

Bronnen: Ukrinform, ZIK

Geen opmerkingen: