maandag 31 augustus 2015

Zelfredzaamheid wil dat er koppen vallen

Fractievoorzitter Oleh Berezjoek van Zelfredzaamheid vindt dat zowel de leiding van de staatsveiligheidsdienst SBOe als van het ministerie van Binnenlandse Zaken moet opstappen vanwege de gebeurtenissen van vandaag bij het parlementsgebouw. ''Zij hadden dit moeten zien aankomen'', aldus Berezjoek wiens fractie in meerderheid tegen de grondwetsherziening voor de bestuurlijke decentralisatie stemde.

Dat er gedemonstreerd zou worden, was te voorzien. ''De mensen die zich bij het parlementsgebouw verzamelden, deden dat omdat ze bezorgd zijn om de toekomst van hun land. De grondwet is van het volk, niet van de politici.'' Berezjoek constateerde dat er zich ook provocateurs tussen de demonstranten bevonden. ''In wiens opdracht, dat is een retorische vraag.''

Het parlementslid meent dat de tragische gebeurtenissen van vandaag ''het gevolg zijn van een crisis in ons bestuur en de onachtzaamheid van de politiediensten die aan het criminele grenst''.

Zelfredzaamheid zou vanmiddag al vijf van haar parlementsleden uit de fractie hebben gezet omdat ze voor de grondwetsherziening hadden gestemd. De partij behoort tot de regeringscoalitie, waarvan ook de Radicale Partij en de Moederlandpartij tegen de grondwetsherziening waren.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: